De Daith

Gepubliceerd op 28 juli 2018 om 19:31

De échte betekenis van deze populaire oorpiercing.

Chronische migraine is niet iets om licht op te nemen. Symptomen zijn vaak tien keer zo pijnlijk dan van een gemiddelde hoofdpijn. Sommige migraine patiënten moeten weken thuis blijven van werk of school en zich isoleren in een donkere, rustige omgeving waar ze proberen om met de nodige meditatie van de pijnen af te komen. Het is geen grap, dat is zeker. De meeste migraine patiënten nemen door een arts voorgeschreven pillen om de helse pijn te verlichten. Maar voor sommige mensen is geneeskunde niet de meest aangewezen manier om migraine tegen te gaan; sommigen geven de voorkeur aan een meer holistische methode.

Bij holistische methoden denk je misschien gelijk aan massage, acupunctuur, meditatie, aromatherapie of andere vormen van alternatieve geneeskunde. Maar sommige mensen hebben een meer… modieuze aanpak om de pijn van chronische migraine te verminderen. De daith is een piercing door de binnenste kraakbeen vouw van het oor en komt vrij veel voor. De piercing is behalve een populair mode statement ook een holistische manier voor migraine verlichting als alternatief voor medicatie.

Het kinkt misschien vreemd, maar deze bescheiden piercing kan je van de pijnlijke symptomen van chronische migraine afhelpen. Het heeft dezelfde werking als auriculaire acupunctuur. De piercing raakt een specifiek drukpunt in het oor dat is bedoeld om pijn te verlichten.
Acupunctuur werkt door het stimuleren van zenuwen onder de huid en het spierweefsel. Dit zorgt ervoor dat het lichaam pijnstillende stoffen produceert, zoals endorfine en dit veroorzaakt waarschijnlijk de gunstige effecten die worden waargenomen met acupunctuur. Daith piercings werken op bijna dezelfde manier, ze zijn alleen permanent en veel leuker.

Deze mystieke oorpiercings zijn volledig geaccepteerd door de fans, maar worden zij gefopt door hun eigen brein? Of hebben daith piercings een aantoonbaar effect? Experts zeggen dat er wetenschappelijk gezien geen verband is aangetoond tussen de pijnverlichting en de piercing. Maar het is een feit dat sommige mensen daadwerkelijk minder pijnklachten hebben, het werkt alleen niet voor een ieder.

Heb jij chronische migraine? En heb je ook een Daith piercing? Deel je gedachten en ervaringen met ons en laat een bericht achter.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.