Info navelpiercing

Gepubliceerd op 16 maart 2019 om 13:57

NFO OVER NAVELPIERCINGS

De navelpiercing is één van de meest gedragen piercings bij de vrouwen en kende haar opmars in het begin van de eeuw. De navelpiercing is relatief simpel in zijn design en komt in een aantal basisvormen. Weten welke standaardwaarden bij de navelpiercing horen kan uiteraard geen kwaad. Daarom zetten we ze nog maar eens even kort op een rijtje.

Elke buik is anders
De standaard navelpiercing is eigenlijk iedereen wel bekend, ongeacht of je nu wel of niet verstand hebt van piercings. De navelpiercing gaat immers door het stukje buik vlak boven de navel en komt nog een klein stukje hoger weer naar buiten. Omdat er dan een klein hoogte verschil ontstaat is de navelpiercing gekromd. Een navelpiercing is daarom ook vrijwel altijd een curved barbell.
Omdat de navelpiercing een relatief makkelijke en simpele plek is heeft deze een dikte van 1.6 mm. Dat is de standaardmaat voor vrijwel alle typen piercings. De standaard lengte van een navelpiercing is 10 mm. Deze lengte is voor de meeste buiken ideaal.

Maar uiteraard is elke buik anders. Vooral als je een wat dikkere buik hebt, of juist een ontzettend kleine buik kan 10 mm lengte oncomfortabel dragen. Het gaat hier echter om een klein deel van de navelpiercing dragers die een andere lengte nodig heeft. Daarom worden vrijwel alle navelpiercing standaard geleverd met een 10 mm staafje.
Hoewel het in eerste instantie logisch lijkt dat een navelpiercing ‘door de navel’ gaat is dat niet helemaal correct. Meestal wordt deze piercing geschoten boven de navel, door de huid tussen de navel en buik zelf. In een enkel geval kan een piercing daadwerkelijk door de navel zelf gezet worden maar hiervoor dient de navel wel flink uit te steken. Omdat de meeste mensen een navel hebben die dieper ligt dan de buik zelf geniet de eerste manier vrijwel altijd de voorkeur.
Het kan echter ook gebeuren dat een buik simpelweg niet geschikt is voor een navelpiercing. Een goede piercer zal je hier advies over geven wanneer nodig. Wanneer bijvoorbeeld de navel te diep ligt staat er altijd spanning op de huid rondom de navel. Wanneer hier dan een piercing in gezet wordt staat deze constant onder druk. Hierdoor wordt het genezingsproces bemoeilijkt en kan dit lelijke ontstekingen tot gevolg hebben. Ook een navel met teveel littekenweefsel of een te dikke buik kunnen druk veroorzaken.

Als je een navelpiercing kopen wil, of het nou online is of niet, zijn er een aantal punten waar je het beste rekening mee kunt houden. Uiteraard is het design van een navelpiercing leidend. Maar toch is het ook erg slim om kennis te hebben van de andere eigenschappen die op navelpiercings van toepassing zijn. Want met extra kennis in huis maak je betere beslissingen en kom je niet voor verrassingen te staan.

Navelpiercing kopen in de juiste maat
Vrijwel alle navelpiercings worden verkocht met dezelfde standaard maat van 10 mm in lengte. Voor de meeste zal dit genoeg zijn en hoeven ze daar niet op te letten. Maar er zijn ook een aantal mensen die juist een langer of korter exemplaar nodig hebben. Dan moet je er goed op letten dat het staafje van de navelpiercing los te halen is.
Een duurzame navelpiercing kopen en vervangen
Ook als het om de levensduur van je navelpiercing gaat is het belangrijk om te weten of de navelpiercing een verwisselbaar staafje heeft. Als dat niet het geval is betekent dat namelijk dat als er iets stuk gaat aan de hanger of het ornament aan de onderkant de hele navelpiercing afgeschreven is. Is het staafje wel verwisselbaar kun je onderdelen makkelijk vervangen, en die onderdelen kosten bijna niks.

Navelpiercing materiaal
Het materiaal is natuurlijk bepalend voor het uiterlijk maar ook voor de eigenschappen van een navelpiercing. Het is daarom altijd goed om te weten welk materiaal welke eigenschappen heeft. Als je bijvoorbeeld een vergulde navelpiercing koopt is wel goed om te weten dat het laagje goud dat veel frictie (wrijving) te verduren krijgt snel weg zal slijten. Vaak is dat in de buurt van het staafje en de onderkant van de balletjes.

Navelpiercing kopen met of zonder hanger
Lange hangers zijn bijna altijd ‘mooier’ dat navelpiercings zonder een hanger. Logisch want zonder hanger is er minder mogelijk qua design. Maar langere hangers zijn ook erg kwetsbaar en als je navelpiercing toch niet zichtbaar is (omdat je trui er over zit) kun je dus beter een navelpiercing zonder hanger dragen. Houdt er bij het uitzoeken van je navelpiercing ook rekening mee dat het principe ‘less is more’ bij navelpiercing nog heel vaak van toepassing is. Zowel voor de duurzaamheid als voor de uitstraling.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.