Vrouwelijke intiem piercings

Gepubliceerd op 13 februari 2020 om 17:44

Intieme piercings voor vrouwen
Er zijn talloze redenen waarom mensen ervoor kiezen hun genitaliën te laten piercen, of het nu onderdeel is van een Sm-relatie, om seksuele stimulatie te bevorderen, of simpelweg het lichaam te versieren met sieraden. Wat je persoonlijke reden ook mag zijn,het spreekt voor zich dat een genitale piercing toewijding goede verzorging vereist om infecties te voorkomen.

 

Tegen het begin van de twintigste eeuw waren intieme piercings een ware fascinatie toen beroemdheden als Janet Jackson en Christina Aguilera publiekelijk hun juwelen en het verhoogde genot dat ze ervan ervoeren bespraken. Terwijl het zeker nog steeds alsprovocerend en gedurfd wordt beschouwd, zijn vrouwelijke genitale piercings inmiddels iets gebruikelijker geworden en praten vrouwen meer openlijk over het experimenteren met hun seksuele genot. Bij clitorale piercings is bijvoorbeeld bijna altijd sprake van direct contact van de sieraden met de clitoris, wat resulteert in een maximale seksuele sensatie. Daar waar tepelpiercings de tepels gevoeliger maken, kunnen intieme piercings de clitoris gevoeliger maken, waardoor het erotisch genot toeneemt.

 

Voor veel vrouwen gaan genitale piercings echter over meer dan betere seks. Ze zijn ook een krachtig symbool omarmen van je lichaam en je seksualiteit en veel vrouwen zeggen dat het nemen van een intieme piercing hun (seksuele) zelfvertrouwen heeft verbeterd.
In een tijd waarin vrouwen nog steeds beschaamd worden voor hun lichaam en hun verlangens, voelt het piercen van je privé-delen als een stille rebelse daad, een kleine, persoonlijke "fuck you" naar het patriarchaat.

 

 

Hoe worden intieme piercings gezet?


Het zetten van de piercing zelf duurt slechts een paar minuten — hoewel er altijd eerst wordt gekeken of een intieme piercing bij jou mogelijk is, en om uit te zoeken waar het beste te doorboren is en welke sieraden geschikt zijn. Bepaalde piercings zijn voorsommige mensen aangenamer, maar ongemakkelijk en te gevoelig voor anderen. Sommigen mensen hebben niet genoeg weefsel om de piercing te plaatsen, hoewel er verschillende plekken in de vulva zijn waar je de piercing kan laten zetten.
De piercer reinigt eerst de huid rond het gebied met een antisepticum, voordat hij de plek markeert. Ze gebruiken vervolgens een naald met een sieraad eraan en piercen deze door de huid.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.