Prince Albert

Algemeen en plaatsing

Hoe de Prince Albert werkelijk aan zijn naam komt, blijft in mysteriën gehuld. Inmiddels is de Prince Albert wel een van de meest voorkomende mannelijke genitale piercings geworden.
De Prince Albert wordt geplaatst aan de onderzijde van de penis. Bij een onbesneden penis zal de piercing net naast het frenulum geplaatst worden, waarna de piercing uitkomt in d urinebuis. Bij een besneden penis kan er eventueel door het midden van de plek waar voorheen de frenulum zat gepierced worden.

Sieraad

Afhankelijk van de anatomie wordt er meestal gekozen voor een circular Barbell, ball closure ring of een eventueel licht gebogen Barbell. De dikte van het sieraad is meestal 2mm of 2,5mm. Dunner wordt over het algemeen niet aangeraden in verband met het risico dat het sieraad in het omliggende weefsel gaat snijden. De diameter van een ringvormig sieraad dient ruim voldoende te zijn om eventuele zwelling en erecties op te kunnen vangen. Een te nauw sluitend sieraad kan voor onnodige pijn en alle complicaties van dien zorgen.

Genezing

4 tot 8 weken, soms langer